пятница, 12 января 2024 г.

НОВИЙ СВIТ

 






ОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО

 

 

1 Пісня сходження. З глибини я взиваю до Тебе, о Господи:

2 Господи, почуй же мій голос! Нехай вуха Твої будуть чулі на голос благання мого!

3 Якщо, Господи, будеш зважати на беззаконня, хто встоїть, Владико?

4 Бо в Тебе пробачення, щоб боятись Тебе...

5 Я надіюсь на Господа, має надію душа моя, і на слово Його я вповаю.

6 Виглядає душа моя Господа більш, ніж поранку сторожа, що до ранку вона стереже.

7 Хай надію складає ізраїль на Господа, бо з Господом милість, і велике визволення з Ним,

8 I Iзраїля визволить Він від усіх його прогріхів!

 

    Про що йдеться у цьому псалмі?

    На самому початку псалма є два слова: глибина та сходження. Бог наш Творець, Він є любов, але сьогодні у людей все поставлено з ніг на голову: вони говорять про те, що немає Бога, що наш світ існує в результаті випадку та інші речі. Тому в нашому світі людина, для якої має бути природно знати Бога і наближатися до Нього, без Бога почуває себе дуже погано: у неї порожньо всередині, немає допомоги, немає надії, немає майбутнього. Але навіть зараз, коли навкруги суцільний атеїзм, Бог кличе людей і хоче допомогти їм. Сходження до Бога люди потребують. І Бог виявляє ініціативу, перший крок, Він спускається до людини, щоб допомогти їй.

    Тема наступного вірша - молитва. Молитва - це ціла наука про те, як говорити з Богом. У молитві ми і прославляємо Бога, і дякуємо Йому, і просимо. Більшість людей не вірять у Бога тому, що Він не дає їм того, що вони просили. Це треба розуміти правильно: Бог бачить набагато більше за нас, Він знає, що для нас добре, а що погано, а також речі, що ми зустрінемо на шляху. Тому ми повинні краще вивчати волю Божу і просити згідно з цією волею.

    Те, що гріх існує, є вселенська трагедія. Бог святий і не може дозволити, щоб існував гріх, і той, хто вчинив гріх, повинен померти. Гріх зруйнував гармонію у всесвіті. І якби Бог не прощав гріхи та помилки, на землі не залишилося б нікого, цього вимагає справедливість. Але, крім справедливості, у Бога є ще й милість. Цю милість Бог показав викупленням гріхів в Ісусі Христі. Він узяв на Себе покарання за гріхи всіх. Саме з цієї причини у Нього є право на те, щоб увесь всесвіт був разом у подяці і прославляв би Бога. Він гідний пошани!

    Ніхто не може жити без надії, це як їжа, питво та повітря. Але, на жаль, у нашому світі надія у більшості людей фальшива - гроші, політика та ін. Помилка полягає в тому, що, і це правильно, головною надією людей має бути не гаманець, не король чи президент. Надією має бути Бог, Який все створив, Який все тримає у своїх руках і Котрий дуже любить усіх, кого створив. Також у продовженні йдеться про Писання: там є все, що ми повинні знати, що ми повинні робити і як наше майбутнє. Є речі, які не залежать від нас, а нашу частину ми маємо зробити самі.

    На жаль, не тільки більшість людей не хоче знати Бога, а ще й те, що багато віруючих мало часу дають собі для того, щоб наближатися до Бога, і це треба виправити: ми повинні більше молитися і читати Писання, крім того, працювати для інших людей - розповідати їм про Бога. І не бути одному, перебувати у церкві обов'язково.

    Бог має Свій народ на землі. Під час Старого Завіту це були Ізраїльтяни, під час Нового Завіту це також, можна сказати, народ, який дотримується всіх заповідей і вірить у Ісуса Христа. І знову треба сказати, що є надія не лише для окремих людей, а й у всього Божого народу. У Бога є багато терпіння та милості: незважаючи на те, що і Ізраїльтяни, і церква робили багато поганих речей, Він не залишав їх, з любов'ю продовжував зберігати їх та допомагати їм.

    І наприкінці псалма йдеться про те, що Бог завжди хотів оновити людину, побудувати в ній знову Свій образ. Мета Бога в тому, щоб людина не тільки отримала прощення гріхів, а й стала назавжди досконалою людиною. І ця людина житиме на новій землі без гріха та смерті. Це має статися вже незабаром.

    Бог кожній людині надає право вибору - цей світ відкритий для всіх!

Комментариев нет:

Отправить комментарий