пятница, 15 сентября 2023 г.

ПОВСТАННЯ

 






ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

 

 

   Про повстання на небі йдеться в біблійних текстах та працях Елен Уайт.

   До повстання у всесвіті, що складається з безлічі світів, не було гріха та його наслідків. А архангелів було два - Христос (Михаїл) та Люцифер.

   Бог-Отець оголосив Христа рівним Собі і дав Йому владу не тільки керувати ангелами, а й брати участь у створенні. Крім того, Вони здійснювали нараду, в якій Люцифер не брав участі. Тоді Люцифер, який був дуже сильним, красивим і розумним, став заздрити Христові, а потім запишався і захотів сам бути як Бог (Єз 28.13-15, Іс 14.13-14).

   Вважаючи себе скривдженим, він сказав ангелам, що Бог-Отець і Христос принизили та пригнічують його. І ще - що Бог обмежує їхню свободу Своїм законом, і запропонував найкраще життя тим, хто піде за ним.

   Серед ангелів відбулася суперечка. Вірні Богу ангели спробували переконати Люцифера, довести, що він не принижений. Але той залишився непохитним. Частина ангелів пішла за ним (Об'явл 12.4). Ангели Божі попередили Люцифера та його прихильників про наслідки непослуху. Але він уже не слухав їх і став сатаною (що означає «підбурювач»).

   Вірні ангели попередили Бога і запропонували вигнати Люцифера з неба, але Бог вирішив надати усім жителям всесвіту вільний вибір, щоб виявити позицію кожного з них. Дерево пізнання та свого роду «агітпункт» поряд з ним були на кожній планеті. Тоді й сталася війна на небі (Об'явл 12.7). Однак ввести в спокусу жителів інших світів сатана не зумів (Іс 26.18). Разом зі своїми ангелами він був вигнаний з неба (Іс 14.15, Єз 28.16-17, Об'явл 12.8-9,12) і тільки на нашій землі мав успіх. Адам і Єва згрішили, і їхня грішна природа передалася всім людям. Для того й приходив Христос, щоб врятувати та очистити людину, і повернути її в Едем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий