четверг, 27 апреля 2023 г.

ВЧОРА ТА СЬОГОДНI

 






ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

 

 

   Придивляючись до християнства у світлі пророчих Писань, бачимо, що воно мало зберегло від вчення Христа та Його наказів. На зміну Його установам запроваджено незліченні язичницькі звичаї та людські постанови. Завдяки цьому антихрист зайняв своє місце у католицькій церкві, а й також у церквах інших найменувань.

   Наприклад:

- Лютерани, які відокремилися від католиків, мають у своєму катехизі змінені заповіді, запозичені від папства.

- У православному катехизі десять заповідей відповідають біблійним, але порушення їх допускається.

  У другій заповіді заборонено поклонятися кумирам та зображенням, а церква вчить поклонятися іконам. Четверта заповідь каже «пам'ятай день суботній», а священики наказують святити перший день тижня.

- Те саме відбувається майже в усіх інших християнських сповіданнях. Більшою або щонайменше, дотримуючись нехристиянських догмати, вони поклоняються антихристові.

   ЦИМ ПІДТВЕРДЖУЮТЬСЯ СЛОВА ПИСАННЯ:

   І дивувалася вся земля, стежачи за звіром, і вклонилися ДРАКОНУ, який дав владу звірові.

                                                                                         Об'явлення 13.3

 

                   «До часу, часів та півчасу»

   У Писанні зазначено час панування антихриста (Дан 7.25, Об'явл 13.5).

   У єврейському оригіналі вираз «часу, часів та півчасу» означає «РІК З ДВОМА РОКАМИ І ПІВРОКОМ», або три з половиною роки, або 42 місяці.

   У Об'явл 12.14 є та сама фраза. Час гонінь позначено 1260 днями, що відповідає 42 місяцям (вірш 6).

   У пророцтві день означає рік (Єз 4.6). Отже, ТЕРМІН ГОСПОДАРСТВА ТАЄМНИЦЯ БЕЗЗАКОННЯ ПІД ВИДОМ БЛАГОЧІСТЬ - 1260 РОКІВ.

  

   Це повністю відбулося.

   Папство, що з'явилося в 476 році після падіння Західного Риму, утвердилося після знищення трьох непокірних племен як осередок світської і духовної влади у 538 році.

   Обчисливши 1260 років, отримуємо:

   538 + 1260 = 1798

   У 1798 році французькі війська зайняли Рим та папський палац Ватикан. Без найменшої поваги до сану папи (Пія VI), винесли з його кімнат предмети, зняли з його рук дорогоцінні кільця, а його всупереч проханню забрали в полон до Франції. Там він і помер наступного року (Віпнер, «Нова історія», с.327). Бо написано:

   Хто веде в полон, той сам піде в полон.

                                                                                         Об'явлення 13.10

 

   Поразка папства в Одкровенні символізується пораненням звіра (Об'явл 13.3). Після розорення папської влади та смерті Пія VI здавалося, що папству настав кінець. Але не минуло й двох років, як обставини змінилися, і було обрано нового папу - Пія VII. 14 березня 1800 року він був коронований. Нове папство стало лише тінню колишнього гордого «володаря світу» та «намісника Христа». Проте в 1869 році на соборі у Ватикані було відновлено догмат про непогрішність пап, а в 1929 Муссоліні відновив у мініатюрі світську владу папи, повернувши назад Папську область з Ватиканським палацом.

   З того часу його вплив посилюється. АЛЕ КОЛИШНЬОЇ СВОЄЇ МОЖНОСТІ В ЄВРОПІ ВОНО БІЛЬШЕ НЕ ДОСЯГНЕ.

 

                   «Хто не зі Мною, той проти Мене»

   Багато хто вважає, що антихрист ще не прийшов і що він прийде «з рогами та хвостом, із запахом смоли та сірки та у супроводі служителів пекла». У Писанні немає підтвердження подібним байкам. Там написано:

   Бо такі лжеапостоли, лукаві творці, набувають вигляду апостолів Христових. І не дивно: тому що сам сатана набуває вигляду ангела світла.

                                                                                         2 Коринтянам 11.13-14

   ОТЖЕ ПО ПЛОДАХ ЇХ ДІЗНАЄТЕ ЇХ.

                                                                                         Матв 7.20

   Звідси видно, що АНТИХРИСТ - ЦЕ ПАПСТВО ПІД ВИДОМ СЛУЖИВАЧА ПРАВДИ. Не бажаючи бути викритим, антихрист вселяє людям, що його ще немає. Це вигідно йому, щоб утримувати людей у ​​своїй владі. Тими ж методами 2000 років тому диявол вселяв людям, що рятівник ще не прийшов, і юдеї прийняли це хибне вчення.

 

   А тепер зробимо порівняння між вченням антихриста та вченням Христа, щоб антихрист ще ясніше був викритий і всі бажаючі могли відвернутися від нього та звернутися до Христа Спасителя.

 

                  Вчення антихриста                                                                    Вчення Христа

 

   «Хто наважиться читати Біблію без                             «Дослідіть Писання, бо ви думаєте

дозволу єпископа або інквізитора,                                 через них мати вічне життя; а вони

той не може отримати відпущення грі-                        свідчать про Мене». «Блажен читаючий

хів, доки не віддасть Біблію своєму                               та слухаючий слова пророцтва»

священику» (Трид. Соб. 1546 року,                                (Іван 5.39, Об'явл 1.3).

Отд. IV).

 

   «Визнаємо, що папа Римський має                             «Не додавайте до того, що Я заповідую

владу змінити Святе Письмо.                                           вам, і не відбирайте від того». «Якщо

За своєю волею він може до нього                                будете в слові Моєму, то ви істинно

або додати, або відібрати»                                               учні Мої» (Повтор 4.2, Іван 8.31).

(Венг. спов. віри, пар.4,5).

 

   «Папа – святий отець на землі». «Батько                  «Немає людини праведної на землі,

принців та королів, владика всього світу»                   яка робила б добро і не грішила».

(Хр. та папа Ян Тоул, ст.8,2). «Папа, як                          «Бог вірний, а кожна людина

намісник Христа, не може помилятися                         брехлива» (Еккл 7.20, Рим 3.4).

у питаннях віри» (Енц. Сл. пав., С.1555).

 

   «Благословенна діва Марія наша по-                        «Бо єдиний Бог, єдиний і Посередник

середниця та клопотниця наша. Через неї                  між Богом і людиною - людина

люди мають прощення гріхів. Вона жер-                     Христос Ісус». «Бо немає іншого

тва примирення всього людства».                                 імені під небом, даного людям,

«Святі моляться в небі й поспішають                            яким слід було б врятуватися». «Ми

допомагати віруючим на землі та душам у                 маємо Ходатая  перед отцем, Ісуса

чистилищі». «Також священики є посеред-                Христа праведника: Він є умилостивлення

ники Божі, вони представляють особистість               за гріхи наші» ( 1 Тим 2.5 , Дії 4.12 ,

Божу» (Хр. та папа, с.10).                                                  1 Іван 2.1).

 

 «Сповідь є визнання гріха кожним                               «Але я відкрив ТОБІ гріх мій і не приховав

грішником. Навіть у найтаємніших                                беззаконня мого; я сказав: сповідаю перед

гріхах він повинен сповідатися перед                           Господом злочин мій; і ТИ зняв

священиком. Хто це відкине, буде                                з мене провину мого гріха» (Пс 32.3).

проклятий» (Тр.с., с.14).

 

«Силою своєї влади я міняю закони».                          «Не думайте, що Я прийшов порушити

«Все, що папа нового встановить,                                 закон чи пророків: не порушити прийшов Я,

будь воно засноване на Святому Письмі,                    але виконати. Бо справді говорю

чи ні, є істинне, божествене,                                           вам: доки не мине небо і земля,

а тому має бути шановано                                               жодна йота або жодна риса не

вище, ніж заповіді живого Бога»                                   прейде із закону, доки не виповниться все.

(Венг. спов. віри, Шадек Ерід, с.38).                              Отже, хто порушить одну із цих заповідей

                                                                                             найменших і навчить так людей, той

                                                                                             найгіршим наречеться 

                                                                                              в Царстві Небесному;

                                                                                              а хто створить і навчить, той великим

                                                                                               мовиться в Царстві Небесному. 

                                                                                                 Бо говорю вам, якщо 

                                                                                                 праведність ваша не

                                                                                                 презійде праведності книжників і

                                                                                                 фарисеїв, то ви не ввійдете в Царство

                                                                                                 Небесне»

                                                                                                 (Матв 5.17-20).

 

   Хибне вчення антихриста сприйняли понад мільярд католиків. Але й інші церкви (православні та протестанти) схильні до вчення антихриста.

   Тому кожному слід вникнути в догмати своєї віри, порівняти їх зі Словом Божим і звернутися всім серцем до Спасителя, який приймає всіх з любов'ю.

 

                   Сучасні знаряддя антихриста

   Що ближче кінець часу, то більш витончено діє антихрист.

   Його знаряддям стали тепер вчені та філософи. Вони критикують Біблію і заперечують її справжність, відкидають божественність Христа і зменшують значення Його жертви. Нарешті, розвинулися атеїстичні поняття, що заперечують існування Бога і зводять смертну людину в ступінь божества.

   Так, німецький філософ Ф. Ніцше вчив, що зло сучасного життя - в Євангелії. Він проповідує вседозволеність і ненависть як «гарантію прогресу та появи надлюдини» (Г. Петр. Єв. Осн., с.18-19). Наслідки застосування цього практично всім відомі.

 

   Отже, з детального вивчення Слова Божого та церковної історії видно, що антихрист з усією його брехнею, ненавистю, вбивством, богохульством, переслідуванням за віру та збоченням вчення давно опанував християнський світ, і люди несвідомо виконують його злу волю.

   Тому КОЖЕН повинен вибрати, кому слідувати і чию волю виконувати - Христа або Його супротивника (Лука 11.23, Іван 14.15).

Комментариев нет:

Отправить комментарий