среда, 28 февраля 2024 г.

ДЕРЖАВА

 






!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Хто має коритися цивільному правлінню?

«Будь-яка душа хай буде покірна вищій владі; бо немає влади не від Бога» (Рим 13.1).

 

Ким встановлено існуючу владу?

«Існуюча влада від Бога встановлена» (там же).

 

Чому противиться той, хто чинить опір громадянській владі?

«Тому, хто противиться владі, противиться Божому встановленню; а ті, хто противиться самі, спричинять осуд» (вірш 2).

Примітка. «Це означає, що люди, які повстають проти влади, намагаються викликати анархію та безладдя і не підкорятися вимогам законів. Це не означає, однак, що такі закони суперечать переконанням совісті або протистоять законам Божим» (Albert Barnes. On Romans 13:2).

 

Навіщо потрібна громадянська влада?

«Бо начальствуючі страшні не для добрих справ, але для злих... Якщо ж робиш зло, бійся, бо він недаремно носить меч: він Божий слуга, помстився на покарання тому, хто чинить зле» (вірші 3-4).

 

Кому дано закон?

«Знаючи, що закон покладено не для праведника, а для беззаконних і непокірних» (1 Тим 1.9).

 

Як християни мають поважати громадянську владу?

«Нагадуй їм підкорятися начальству та владі, бути готовими на будь-яку добру справу» (Тит 3.1).

«Будьте покірні кожному людському начальству, для Господа: чи царю, як верховній владі, чи правителям, як від Нього посиланим для покарання злочинців і для заохочення тих, хто робить добро... Всіх почитайте, братерство любіть, Бога бійтеся, царя шануйте» (1 Пет 2.13- 17).

«Для цього ви й податки платите; бо вони Божі служителі, тим самим постійно зайняті. Отже, віддавайте кожному належне: кому податок, податок; кому оброк, оброк; кому страх, страх; кому честь, честь» (Рим 13.6-7).

Комментариев нет:

Отправить комментарий