воскресенье, 22 октября 2023 г.

ЗРОЗУМIЛО ДЛЯ ВСIХ !

 






!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

   Біблія націлена на повне розуміння її сенсу: «І ми пишемо вам не що інше, як те, що ви читаєте та розумієте, і що, як сподіваюся, до кінця зрозумієте» (2 Кор 1.13). Але там містяться і такі глибокі думки, яких ми не можемо повністю досліджувати: «Мої думки - не ваші думки, ні ваші шляхи - шляхи Мої, - говорить Господь. Але, як небо вище землі, так шляхи Мої вищі за шляхи ваші, і думки Мої вищі за думки ваші» (Іс 55.8-9).

   На обидва аспекти вказував уже Чарльз Сперджен: «У Біблії можна знайти великі істини, які не вміщуються у межі нашого обмеженого неглибокого розуму. Однак основні фундаментальні думки Біблії не складні для розуміння». Думки Біблії доступні кожному (Дії 17.11), і все ж глибина і багатство її не досліджені (Рим 11.33).

 

   Біблія була написана більш ніж 45 поставленими на це служіння людьми, яких вів Дух Святий. Так само її зміст не можливо зрозуміти без сприяння Святого Духа: «Душевна людина не приймає того, що від Духа Божого, тому що вона вважає це безумством; і не може розуміти, бо про це треба судити духовно. Але духовний судить про все, а про нього судити ніхто не може» (1 Кор 2.14-15).

 

   Біблія - надзвичайно точна книга. Ця її характерна риса стає очевидною, якщо досліджувати її мовний, семантичний, духовний, історичний та природничо-науковий аспекти.

   Про історичну точність Біблії слід наголосити на прикладі переслідування християн. Якщо про початковий період Церкви написано: «Людиною, що загубила душі свої за ім'я Господа нашого Ісуса Христа» (Дії 15.26), то щодо середньовіччя написано: «Душі вбитих за слово Боже і за свідчення Ісуса Христа» (Об'явл 6.9).

   В наш час всілякі течії намагаються інтегрувати Ісуса у свою систему. Іслам вважає його пророком, рух за мир - миротворцем, інші - доброю людиною та громадським реформатором. Альберт Швейцер виявляв інтерес до Ісуса як до історичної особистості. Карл Фрідріх фон Вайцзекер організовує конференції на захист миру і переконує людей, що ми, люди, можемо зберегти мир на землі.

   Про Ісуса говорять багато, але тільки в тій мірі, якою Він підходить до їхньої концепції. Іслам заперечує, що Ісус є Сином Божим. Однак, якщо ми віримо в Ісуса, то «Він є наш мир» (Єфес 2.14), інакше Він - наш суддя (Дії 10.42).

   Франц Альт написав книгу про Нагірну проповідь, проте він ігнорує головний наказ Ісуса - залишити широкий шлях, що веде до смерті, і увійти через вузьку браму. Ісус скрізь іде попереду, але цього ще недостатньо. У Нагірній проповіді Господь вчить: «Не всякий, що Мені говорить: «Господи! Господи!» увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Отця Мого Небесного. Багато хто скаже Мені того дня: «Господи! Господи! Чи не від Твого імені ми пророкували? І чи не Твоїм ім'ям бісів виганяли? І чи не Твоїм ім'ям багато чудес творили?» І тоді скажу їм: «Я ніколи не знав вас; відійдіть від мене, що роблять беззаконня!» » (Матв 7.21-23).

   Хто приділяє особливу увагу лише людським рисам Ісуса, той втрачає все. Ми повинні проповідувати такого Ісуса, яким Його показує Євангеліє (Іван 7.38). Проблеми починаються, якщо посилатися на все Слово Боже. У той час, як моральне розкладання у всіх сферах суспільства приймає все більші розміри, піддаються переслідуванням та осуду ті, хто трепетно ​​ставиться до Письма, девіз якого є: «Написано!» - чи йдеться про створення світу, чи про Ісуса, про Якого свідчить Писання. Проповідь Євангелія Слово Боже називає перемогою (Об'явл 12.11).

 

   Слово Боже безмежне у часі.

   Ісая порівнює короткочасність життя рослин з неминучим характером Слова Божого: «Трава засихає, квітка в'яне, а слово Бога нашого буде вічно» (Іс 40.8), а Ісус додає: «Небо і земля минуть, але слова Мої не минуть» (Матв 24.35). Лютеру належить вислів: «Біблія не антична і сучасна, вона вічна».

   Біблія не залежить від часу, оскільки концепції та перспективи її дії поширюються далеко за межі будь-якої епохи. І хоча в ній не згадуються аборти та наркоманія, з неї можна вивести однозначне ставлення до цих явищ. Такої глибиною проникливості не має жодна інша книга. Так, наприклад, людське законодавство не може здійснити правосуддя, якщо не існує параграфа чи статті, що відповідає тій чи іншій темі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий