среда, 6 марта 2024 г.

ДЛЯ ЧОГО МОЛИТВА I ЯК НАВЧИТИСЬ МОЛИТИСЯ

 






????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

Як ми можемо уникнути лих, що приходять у світ?

«Тож пильнуйте на всякий час і моліться, нехай спроможеться уникнути всіх цих майбутніх лих і постати перед Сина Людського» (Лука 21.36).

Примітка. Пильність необхідна так само, як і молитва, якщо ми хочемо уникнути зла, обману та лих останнього часу.

 

Що станеться, якщо людина втратить пильність?

«Якщо раб той скаже в серці своєму: «не скоро прийде пан мій», і почне бити слуг і служниць, їсти і пити і напиватися, то прийде пан раба того дня, коли він не чекає, і в годину, о який не думає, і розсіче його, і піддасть його одній долі з невірними» (Лука 12.45-46).

 

Якими повинні бути Христові слуги, коли Він прийде?

«Нехай будуть стегна ваші підперезані і світильники палаючі; і ви будете подібні до людей, що чекають на повернення пана свого з шлюбу, щоб, коли прийде і постукає, негайно відчинити йому. Блаженні раби ті, яких пан, прийшовши, знайде пильними» (Лука 12.35-37).

 

Чи ми завжди знаємо, про що треба молитися?

«Також і Дух підкріплює нас у немощах наших; бо ми не знаємо, про що молитися, як треба» (Рим 8.26).

 

Чи завжди Бог вважає за потрібне задовольнити наші прохання?

«Тричі благав я Господа про те, щоб видалив його від мене, але Господь сказав мені: «достатньо для тебе благодаті Моєї, бо сила Моя звершується в немочі»» (2 Кор 12.8-9).

Примітка. Недугою Павла, як вважають деякі, був слабкий зір (див. Дії 9.8-9,18 ; 22.11-13). Цей недолік повинен був постійно нагадувати йому про його навернення, і тому він був для нього у певному сенсі благословенням.

 

Як Бог передбачає потреби Своїх дітей?

«І буде, перш ніж вони покличуть, - Я відповім; вони ще будуть говорити, а Я вже почую» (Іс 65.24).

 

Чи є якась межа для Божої здатності надавати допомогу?

«А Тому, Хто силою, що діє в нас, може зробити незрівнянно найбільше, чого ми просимо, або про що думаємо» (Єфес 3.20).

 

Наскільки рясно Бог обіцяв заповнити ваші потреби?

«Бог мій нехай заповнить вашу потребу, за багатством Своїм у славі, Христом Ісусом» (Фил 4.19).

 

За якої умови, за словами Христа, ми отримаємо те, чого просимо?

«Тому кажу вам: все, чого не проситимете в молитві, вірте, що отримаєте, і буде вам» (Марк 11.24).

 

Чи відповість Бог на молитву без віри?

«Але нехай просить з вірою, ні мало не сумніваючись, тому що той, хто сумнівається, подібний до морської хвилі, що вітром підіймається і розвівається: нехай не думає така людина отримати щось від Господа» (Як 1.6-7).

 

Про які молитви ми можемо точно сказати, що вони будуть почуті Богом?

«І ось, яку відвагу ми маємо до Нього, що, коли просимо чогось по волі Його, Він слухає нас; а коли ми знаємо, що Він слухає нас у всьому, чого б ми не просили, - знаємо і те, що отримуємо те, що просимо від Нього» (1 Івана 5.14-15).

Примітка. Божа воля виражена в Його законі, Його обітницях та Його Слові (див. Пс 40.9, Рим 2.17-18, 1 Пет 1.4).

Комментариев нет:

Отправить комментарий