понедельник, 4 марта 2024 г.

ЩО ТАКЕ ДОСКОНАЛА ЛЮДИНА ?

 






????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

Що є ознакою досконалості?

«Хто не грішить у слові, той чоловік досконалий, що може приборкати і все тіло» (Як 3.2).

 

Що є сукупністю досконалості?

«Найбільше зодягніться в любов, яка є сукупністю досконалості» (Кол 3.14; див. Фил 3.13-14, Євр 12.14).

 

Якими досконалими, за задумом Бога, ми маємо стати?

«Сам же Бог миру нехай освятить вас у всій повноті, і ваш дух і душа і тіло у всій цілості нехай збережеться без пороку в пришестя Господа нашого Ісуса Христа» (1 Фес 5.23).

«Бог приймає лише тих, хто ставить перед собою високу мету. Він покладає на кожного, хто приходить до Нього, обов'язок виконувати Його справу якнайкраще. Ми ніколи не повинні занижувати міру правди, щоб вона відповідала нашим вродженим або придбаним схильностям до гріха. Ми повинні розуміти, що недосконалість характеру є гріхом. Усі праведні властивості характеру перебувають у Богові, утворюючи досконале гармонійне ціле, і кожен, хто приймає Христа як свого Спасителя, має перевагу мати ці властивості. Ті, що хочуть бути співробітниками Бога, повинні прагнути зробити досконалими всі органи свого тіла та властивості розуму. Справжня освіта - це приготування фізичних, розумових та моральних сил для виконання будь-якого обов'язку; це підготовка тіла, розуму та душі для служіння Богові. Така освіта стане підготовкою до вічного життя.

Господь вимагає від кожного християнина розвитку всіх його сил та здібностей. Христос розплатився за нас Своєю кров'ю та стражданнями, щоб дати нам можливість служити Богові доброю волею. Він прийшов у наш світ, щоб дати нам приклад того, як ми повинні працювати і як повинні ставитись до своєї праці. Він хоче, щоб ми навчалися, як найкраще виконувати Його роботу і прославляти Його ім'я у світі, люблячи і шануючи Отця, Який «так полюбив світ, що віддав Сина Свого єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне» (Іван 3.16). Але Христос не давав нам запевнення у тому, що набуття досконалого характеру є легкою справою. Шляхетний різнобічний характер не можна набути у спадок. Він не приходить до нас випадково. Благородний характер набувається завдяки особистим зусиллям через заслуги та благодать Христа. Бог дає таланти, розумові сили; ми ж творимо характер. Він формується внаслідок важкої, суворої боротьби із самим собою. Потрібно рішуче позбавлятися поганих спадкових схильностей. Ми повинні критично ставитись до себе і виправляти всі негативні властивості свого характеру» (Е. Уайт, «Наочні уроки Христа», с.330-331).

Комментариев нет:

Отправить комментарий