понедельник, 15 января 2024 г.

РIЗНИЦЯ

 






================================================================================================================================================================================================================================================

 

 

   Дослідники суворо науковими методами довели, що релігійна віра може благотворно впливати на людину.

   Вона стає спокійнішою і не боїться помилитися.

   Майкл Інцліхт вважає, що, безсумнівно, зайве занепокоєння шкодить, ви можете бути просто паралізовані страхом.

   Водночас він застерігає від можливості неправильного тлумачення своєї роботи. Він вважає, і це помилкова думка, що віруючі не бояться помилок і не замислюються над ними. Страх, розмірковує він далі, має позитивний ефект: саме це почуття струшує нас, коли ми помиляємося: якщо помилки анітрохи нас не турбують, не буде й бажання виправити їх.

   Насправді до всього цього треба ставитися так:

1. Віра в Бога має на увазі норми моралі, від яких неприпустимо відступати. Ця мораль виходить згори, як стверджує не лише Біблія, а й філософ Кант у своїх «Основах метафізики моральності».

2. Порушення заповідей називається гріхом, і гріхи роблять усі люди, оскільки до цього їх підштовхує вроджена грішна природа. Приблизно те саме можна сказати і про помилки.

3. Тим не менш, не слід боятися їх вчинення, оскільки Бог готовий пробачити грішника за умови, що він зобов'язується поставити собі за мету не грішити більше і з цією метою працювати над собою. Людина не може сама досягти досконалості (перестати грішити), а тільки за допомогою Бога, проте свою частину в цій справі вона повинна зробити сама.

4. Досконала людина також не відчуває страхів, про які йшлося вище, але в неї має бути тільки страх Божий - ненависть до зла і небажання засмутити Бога, Який любить людину і зробить все, щоб їй допомогти, проте на своєму шляху йти вперед, тобто пересувати ноги, людина має самостійно.

5. Віра у новий світ на оновленій землі, безсумнівно, приносить людині не шкоду, а користь, оскільки дає сенс життя. Але для цього треба покінчити з антинауковими теоріями «великого вибуху» та «еволюції», але насамперед з безглуздим атеїзмом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий