среда, 20 декабря 2023 г.

СПОВIДЬ - НАВIТЬ СТАРОДАВНI ЯЗИЧНИКИ ЗНАЛИ ПРО ЦЕ !

 






!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

   Ті, хто вважає, що сповідатися в гріхах потрібно тільки перед священиком, і навіть тих, хто цього не робить або нібито винний, позбавляють причастя, глибоко помиляються, не знаючи Святого Письма. За старих часів тих, хто не сповідався, штрафували (наприклад, звинувачували в схизматизмі), а траплялося, що навіть тягнули до вогню. Однак і Новий Завіт, і Старий вчать, що сповідатися в усіх гріхах потрібно лише перед Богом, а іноді також перед людьми, просити вибачення, якщо ти їх образив.

   Гріх - це беззаконня, тобто порушення Божого закону заповідей (Вих 20.2-17, 1 Івана 3.4).

   Обов'язковим є дотримання не деяких, а ВСІХ заповідей: хто порушить одну заповідь (наприклад, про суботу - Вих 20.8-11), той порушує всі (Як 2.10).

   Якщо ви когось образили, попросіть у нього вибачення (Як 5.16).

   Помиріться з ближнім, перш ніж звернутися до Бога (Матв 5.24).

   Усі гріхи, у тому числі й проти людей, є гріхами проти Бога. Визнай тільки перед Богом, без свідків, свій гріх і покайся, і Бог тобі простить, а гріх твій забуде, ніби його не було (Пс 33.5).

 

   Бо є один Бог, та один Посередник між Богом і людьми, чоловік Христос Ісус, що віддав Себе для викуплення всіх.

                                                                                     1 Тим 2.5

 

   Одного разу до Самофракійського оракула звернувся спартанський полководець Лісандр (450-395 рр. до н.е.), і жрець наказав йому назвати найбеззаконніший вчинок, який він зробив у своєму житті.

   «А хто цього вимагає?», - запитав Лісандр, - «Ти чи боги?»

   «Боги», - відповів жрець.

   «Тоді йди геть», - сказав полководець, - «Я сам їм скажу».

 

                                                                                     Плутарх

Комментариев нет:

Отправить комментарий