понедельник, 6 февраля 2023 г.

СЛАВА

 







ППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППППП

 

 

1 Для дириґетна хору. Синів Кореєвих. Псалом. Всі народи, плещіть у долоні, покликуйте Богові голосом радости,

2 грізний бо Всевишній Господь, Цар великий всієї землі!

3 Він народи під нас підбиває, а поган нам під ноги,

4 Він нашу спадщину для нас вибирає, величність для Якова, що його полюбив.

5 Бог виступає при радісних окриках, Господь при голосі рога.

6 Співайте Богові нашому, співайте, співайте Цареві нашому, співайте,

7 бо Бог Цар усієї землі, співайте навчальний псалом!

8 Бог зацарював над народами, Бог сів на святому Своєму престолі!

9 Зібрались владики народів, народ Бога Авраамового, як Божі щити на землі, між ними Він сильно звеличений!

 

   Все, що створив Бог, дуже красиве, незважаючи на те, що скрізь є сліди гріха. Все створено дуже розумно, наш світ не став існувати випадково з великого вибуху та еволюції. Тільки людина божевільна може сказати, що «Бога немає». Бог добрий і сповнений любові, все, що Він створив, також нас, Він створив для радості. Звістка першого ангела з книги Об'явлення - це заклик не лише вклонитися Творцеві світу, а й прийти у близькі стосунки з Ним для нашої користі. Він не лише Творець, а й Спаситель наш. Це справді велика радість - і бути у стосунках з Ним, і особливим чином поклонятися Йому в суботній день, і навіть коли нам важко - з Ним долати, все це велика радість.

   Ми живемо у світі, де багато горя, у людей багато проблем, зараз є ще й війна, багато людей залишили свої будинки, бо в їхніх містах жити і залишатися небезпечно, багато з них зруйновані. Але те, що Господь все тримає у своїх руках - хороша новина для всіх. Це Він говорить своїм ангелам, коли тримати вітри (тобто війни) та коли відпускати. Якщо навіть війна відбувається, і в таких умовах Він знає, як зробити людей сильними та спокійними, і цей час використовує для їхнього покаяння та порятунку.

   Бог любить Свій народ (церкву) і робить для нього багато. Бог завжди той самий, Він не змінюється в часі. Скільки благословень Iзраїльський народ міг би отримати, якби він слухався і робив, що Бог каже! Скільки благословень - про це говориться багато і в Біблії, і в Елен Уайт. Але, незважаючи на те, що вони не слухали і не виконували, скільки все одно було благословень і скільки їх отримає кожен віруючий!

   Ми маємо право на спадщину Якова, сьогодні йдеться про нас, церкву останнього часу, це й відповідальність, але й велика радість.

   Можна сказати, що псалом цей і про Бога, Який все тримає в Своїх руках зараз, а також Який поверне собі владу над усім Всесвітом, в якому всі будуть служити Йому. А сьогодні Він потребує таких людей, які не тільки слухають Його, але й у яких життя - справді життя віри, а не щось зовнішнє та несправжнє. Справжня віра є вірою у справах.

   Ми живемо в сучасному світі, де багато людей сміються з релігії. У нашій країні за часів комуністів говорили, що у майбутньому релігій не буде. Сталося все навпаки: релігія та віра в Ісуса Христа є, але немає комуністичних країн, їх залишилося лише кілька, і всі вони дуже бідні.

   Бог дуже любить нас і хоче нам лише добра. Поклонятися Йому - читати Біблію, молитися, співати - Він знає, що це велика радість та користь. Жити за Його заповідями - також.

   Він справді все тримає і триматиме у Своїх руках. І настане день, коли не буде гріхів, не буде сліз та болю, не буде смерті, буде тільки радість та щастя без кінця.

   Благословенний, хто читає слово Боже!

Комментариев нет:

Отправить комментарий