пятница, 13 января 2023 г.

ПОНЯТТЯ

 






????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

   Про людину сказано: Бог створив її за Своїм образом та подобою.

   Що це означає ?

   Біблія навчає, що і людина, і тварина є «живими душами» (Єклезіяст). Але тільки людина створена за образом та подобою Бога.

   У людини інший мозок. Тварини не вірять і не моляться, вони не перетворюють та не змінюють природу, не володіють іноземними мовами, не знають мистецтва і вищої математики.

   У тварин все, що потрібно, в тому числі і спосіб будівництва свого житла, закладено від народження, а людина повинна вчитися. Його мова - це не тільки засіб спілкування, а й засіб мислення, без мови (не чуючи мови) людина ніколи не стане особистістю.

   Тварина завжди поводиться однаково в конкретній ситуації. Доказом цього є поведінка тварин на програмі «Ці забавні тварини». Відгадавши один з кількох варіантів, тварині надається можливість, і вона завжди робить саме це! Багато тварин, наприклад собаки, відрізняються вірністю не тому, що вони добрі, а тому, що їм не надано вибору. Людина здатна вчинити підлість, оскільки за своїм вибором може бути як хорошою, так і поганою. Проте є відповідальність за наслідки вибору: що посієш, те й пожнеш, як сказав апостол Павло.

   ОТЖЕ, ТІЛЬКИ ЛЮДИНА РІЗНИТЬ ДОБРО ВІД ЗЛА. Але вона сама ще не може цього зробити, для цього є Десять заповідей. Будь-яка спроба людини перетворитися на бога і винайти власну мораль призводила до катастрофи.

   Принципової різниці між дельфіном і метеликом немає. Дельфін ніколи не може поводитися як метелик, а метелик не може поводитися як дельфін.

   Однак дельфін може поводитися як дельфін лише доки він живий. Людина теж є особистістю, тільки поки вона жива.

   Біблія вчить, що в смерті НЕМАЄ свідомого стану. Те, що людина схожа на Бога за подобою, НЕ ОЗНАЧАЄ, що вона безсмертна, бо людина не всемогутня і не знає всього.

   Смерть - це стан, коли людина, як і будь-яка тварина сама по собі, не може бути людиною. Потойбічний світ - це язичницьке вчення і не має нічого спільного з Біблією! Вчення про вічні муки зневажає Бога і спотворює Його характер. Смерть - це сон без сновидінь, протягом якого час не тече, а воскресіння мертвих є пробудженням від сну. Так навчав сам Ісус Христос (читай Євангеліє від Івана, де описано воскресіння Лазаря)!

   Біблійна доктрина тут: http://abway-rustian.blogspot.com/

Комментариев нет:

Отправить комментарий