понедельник, 11 марта 2024 г.

ЗВIДКИ ВЗЯЛАСЯ СIМ'Я








ММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММММ

 

 

Що Бог сказав, коли Він створив чоловіка?

«І сказав Господь Бог: Не добре бути людині одній» (Бут 2.18).

 

Що тому мав намір зробити Бог?

«Створимо йому помічника, відповідного йому» (там же).

Примітка. Бог дав чоловіку помічника, який відповідав йому і дорівнював йому. Кожен із них заповнював потреби іншого.

 

Чи міг Адам знайти такого помічника серед створених Богом істот?

«І нарік чоловік імена всім худобам та птахам небесним і всім звірам польовим; але для чоловiка не знайшлося помічника, подібного до нього» (Бут 2.20).

 

Що Бог зробив, коли не знайшлося помічника для людини?

«І навів Господь Бог на чоловiка міцний сон; i, коли він заснув, узяв одне з ребер його, і закрив те місце. І створив Господь Бог із ребра, взятого в чоловiка, жінку, і привів її до чоловiка» (Бут 2.21-22).

Примітка. Ця прекрасна, сповнена глибокого сенсу і історія, що наводить на роздум, викликає усмішку у скептиків. Бог створив чоловiка не за подобою низькоорганізованих тварин, але за Своєю подобою. Він не вибрав йому супутника життя з-поміж інших істот, але створив його з тієї ж речовини. І Він узяв цю речовину не з ніг, щоб у чоловіка не було приводу для того, щоб принизити або поневолити жінку, і не з його голови, щоб жінка не могла панувати над чоловіком, але Він взяв його з боку чоловіка, місця, де розташоване серце, осередок прихильності та кохання. Бог зробив це для того, щоб жінка могла бути рівною чоловікові, щоб вона була поруч із ним і допомагала йому у всьому. Чоловік був створений сильним, благородним та величним; жінка - слабшою, ніж він, люблячою та співчутливою. Наскільки це вчення більш піднесено і натхненно, ніж теорія, що людина походить від приматів!

 

Що сказав Адам після того, як Бог привів до нього жінку?

«І сказав чоловік: Ось ця кість від моїх кісток і тіло від мого тіла; вона називатиметься дружиною («іша»): бо взята від чоловіка («іш»)» (Бут 2.23).

 

Яка велика істина тоді була затверджена?

«Тож покине чоловiк батька свого та матір свою, і пристане до жінки своєї; і будуть одна плоть» (Бут 2.24).

 

Якими словами Христос визнав, що шлюб є Божою постановою?

«Отже вони вже не двоє, але одне тіло. Отже, що Бог поєднував, того нехай людина не розлучає» (Матв 19.6).

Примітка. Таким чином, шлюб був започаткований в Едемі до гріхопадіння людей. Так само, як і субота, він сходить на нас подібно до едемської роси, на якій, як і раніше, спочиває Божественне благословення. Шлюб був встановлений не тільки для того, щоб підтримувати соціальний порядок і зробити людину щасливою, захистити її від випадкових зв'язків і від сім'ї до сім'ї передавати протягом усіх століть істину, чистоту та святість. Шлюб був заснований для того, щоб подарувати людині справжню святу радість. Коли ця Божественна постанова визнається і людина підкоряється принципам, на яких вона заснована, то шлюб стає для неї істинним благословенням, але коли людина нехтує цими принципами, це обертається незліченними бідами. Таким чином, якщо людина кориться статутам Творця, то шлюб стає для неї великим благословенням, якщо ж вона відкидає ці статути, то шлюб стає великим прокляттям.

 

Які Божі заповіді підтримують чистоту шлюбних стосунків?

«Не чини перелюбу» (Вих 20.14).

«Не бажай дружини ближнього твого» (вірш 17).

 

Яка порада про шлюб міститься в Новому Завіті?

«Шлюб у всіх нехай буде чесний і ложе непорочне; блудників і перелюбників судить Бог» (Євр 13.4).

Примітка. Багато хто ставиться до шлюбу несерйозно і робить його об'єктом глузувань. Вони мало замислюються про те, що шлюб є Божественною постановою і заснований для великої мети, вони мало розмірковують про його можливості, про те, що шлюб може спонукати як до добра, так і до зла. Тому такі люди не розуміють всієї відповідальності та священного обов'язку шлюбних стосунків. У Писанні шлюбні стосунки часто символізують собою стосунки між Богом і Його народом (див. Рим 7.1-4, 2 Кор 11.2, Ос 2.19-20, Об'явл 19.7).

Комментариев нет:

Отправить комментарий