четверг, 20 октября 2022 г.

ПО ЗАСЛУГАМ

 






!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

   Бог, Який створив багато світів, надав Своїм творінням право вибору: жити у згоді з Його законами або відійти від них. А це означає відповідати за наслідки свого вибору:

   - дотримуватися заповідей і мати вічність

   - відступити від них та померти назавжди

   «Душа, що грішить, помре» (Єз 18.4).

   Ще до появи гріха у Бога був план щодо нього:

   1) Бог святий і не може зазнати порушення закону, яке є гріхом. Грішник повинен померти.

   2) Але Бог також любить тих, кого створив, і не бажає їхньої смерті.

   3) Який вихід? Вихід один. Замість грішних людей має померти та пережити відлучення від Бога хтось інший:

        - не повинен бути підзаконним, тобто не ставитися до тих, хто дотримується заповідей

        - він повинен бути найціннішим за все людства.

   Такою особистістю могла бути тільки Друга Особа Божества, Син Божий Христос. Він повинен був стати людиною і зробити:

   - з одного боку, істину, чи справедливість - смерть за гріх,

   - з іншого боку, милість - грішна людина залишається живою.

   «Милість та істина зустрінуться» (Пс 85.14).

   Живучи в тілі на цій землі, Ісус Христос жодного разу не згрішив і прийняв покарання. Завдяки цьому ми, грішники, не покарані. Він зазнав це ЗАМІСТЬ НАС. Тепер ми можемо повернути втрачену вічність, але якщо увіруємо в Нього і приймемо Його всім серцем.

   «Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого однорідного, щоб кожен, віруючий у Нього, не загинув, але мав вічне життя» (Іван 3.16).

   На Голгофському хресті Він пролив Свою святу Кров за нас.

   А що робить ця Кров у нашому житті?

   1) Вічне спокутування. За наші гріхи сплачено! (1 Пет 1.18-20).

   2) Крім спокути, є також прощення. Ми всі злочинці, і тим не менш її амністовані (Єфес 1.7).

   3) У світі немає жодної людини, яка б не грішила (Рим 3.23-25). Ми всі успадкували грішну природу від наших прабатьків - Адама та Єви. Завдяки жертві Христа кожна  людина може отримати виправдання, звісно, якщо захоче цього і прийме Спасителя всім серцем. Виправдання дається задарма. За нього неможливо сплатити. Але, хоч ми й не можемо заплатити за спасіння, Бог дарує його нам.

   4) Здобути прощення мало. Потрібно ще очиститися від гріха, вигнати його зі свого серця (1 Івана 1.7; Євр 9.14, 13.12; Об'явл 1.5). Пролита Кров Христа не тільки дарує спасіння від вічної смерті, але й очищає людину, щоб повернути його до Божого Царства.

   5) До речі, вона (Кров Христа) - це ще й перепустка у вічність (Євр 4.16, 10.19).

   6) Євангеліст Іван також назвав Кров Христа «істинною їжею» (Іван 6.53-56). Тут же, у вірші 54, йдеться про те, що Кров Христа є воскресіння і вічне життя:

        - Хто має Кров Христа, має життя вічне,

        - він буде воскрешен в останній день (і це дуже важливий момент).

   7) Нарешті, Кров Христа дарує перемогу (Об'явл 12.11). Ця перемога над дияволом та його ангелами, перемога над власним гріхом дасть нам можливість увійти у новий світ, у якому не буде гріха, а отже, і його наслідків - хвороб та страждань. Пролита Кров Христа назавжди очистить землю, на якій житимуть безгрішні істоти, об'єднані в поклонінні Богові.

Комментариев нет:

Отправить комментарий