вторник, 26 марта 2024 г.

МАПА НОМЕР ОДИН

 






АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

 

 

   Певні стосунки Бога з людьми та між людьми склалися від створення світу (первинний закон). Люди мали їх від спілкування з Богом віч-на-віч, але після гріхопадіння не бачили Бога своїм плотським оком (Бог є в різних образах, але Самого Його бачити не можна - Його «ніхто не бачив і бачити не може» - 1 Тим 6.16).

   «Але беззаконня ваше відділили вас від вашого Бога, а ваші гріхи відвертають обличчя Його від вас…» (Іс 59.2).

 

   Через план спасіння відкрився шлях для примирення з Отцем і спілкування з ним, але тільки через Христа, посередника між Богом та людиною :

   «Бо єдиний Бог, один і посередник...» (1 Тим 2.5)

   «Ми маємо Ходата перед Батьком…» (1 Івана 2.1)

 

   Внаслідок цього плану народилися нові відносини між Богом і людиною, які будуть продовжуватися протягом всієї проповіді Євангелія.

 

   ПЛАН РЯТУВАННЯ ТА НОВІ ВІДНОСИНИ НЕ ЗМІНИЛИ ПЕРШОПОЧАТНИХ. А ТАКОЖ ЗАКОНУ, ЗАСНОВАНОГО НА НИХ.

 

1. Закон Божий і Субота від створення та у вічному житті НЕЗМІННІ.

2. Повстання на небі починається з гріхопадіння і закінчується знищенням гріха та грішників (і диявола).

3. Нові відносини та закони встановлені від гріхопадіння до КІНЦЯ ЧАСУ БЛАГОДАТІ і також пов'язані з початком плану порятунку.

4. Також здійснюється прообразне служіння: до Христа - одне (скасоване Ним), після Христа - інше.

 

ДЕТАЛЬНІШЕ

 

1. Закон Божий для розумних істот з'явився одночасно із Всесвітом так само, як і фізичні закони. Четверта заповідь про суботу не є винятком і тому зміні та скасуванню не підлягає. Все це завжди було і буде.

Але гріх, що виник у світобудові, зробив необхідними нові закони, заповіді та звичаї на обмежений час.

2. Гріх почався з повстання Люцифера - сатани. Частина ангелів та людей стали його послідовниками. Він припиниться, коли в кінці тисячолітнього царства гріх і грішники будуть повністю знищені разом зі своїм ватажком, і більше ніколи не виникне, і не заважатиме щастю спасених Богом істот.

3. Для відкриття плану порятунку людям необхідні :

- Благовіщення та відкриття людям справжньої особи та характеру Бога;

- Божа благодать, тобто незаслужена милість, і план спасіння;

- Десятини та пожертвування для забезпечення коштами служителів священиків та левітів, пізніше пасторів.

Ці речі припиняться, коли двері благодаті зачиняться після остаточного поділу людства на тих, хто поклоняється Богу, і всіх інших.

4. Дія підкріплення людини Духом Святим потрібна віруючим як джерело сили для перемоги в собі ворога людства диявола та його справ. Кінець дії Святого Духа не із закриттям дверей благодаті, а простягається дещо далі - до Другого пришестя Христа, коли Божий народ (церква залишку) буде остаточно позбавлений страждань та спокус.

5. Накази про здоров'я та християнську (в Новому Завіті ) поведінку почалися з виникненням гріха, але дотримуватися їх треба до самого Другого пришестя, як «вірний і розсудливий раб свого пана».

6. Жертвопринесення були потрібні тільки в старозавітні часи і символізували жертву Христа, тому в Новому Завіті вони скасовані.

7. Форма укладання завіту з Богом була різною, спочатку обрізання від Авраама до Христа (тільки для чоловіків - тепер у ньому немає потреби, але воно не ганебне), потім хрещення (для всіх). Хрещення покаяння з зануренням є прямим актуальним наказом Бога, і тому воно є обов'язковим. Продовжиться до закриття дверей благодаті.

8. Після виходу з Єгипту у Старому Завіті є річні свята і суботи (це не сьомий день тижня), тепер вони необов'язкові. Зате в Новому є обов'язковий обряд Господньої вечері з обмиванням ніг до Другого пришестя.

9. Заходи покарання для злісних порушників закону були також різними: у Старому Заповіті - смерть (побиття камінням), а Новому страту категорично заборонено, а є лише виключення із церкви.

10. Від Мойсея до розп'яття Христа було служіння у земному святині (копії небесного). Після Свого вознесіння Христос як Первосвященик увійшов у святилище на небі і здійснює там служіння - до 1844 року (початок суду на небі) у Святому, а після 1844 року у Святому Святих. Його служіння там припиниться лише із закриттям дверей благодаті.

Потім Він змінить одяг первосвященичий на царський і прийде, щоб взяти до себе Свій народ, який 1000-річне царство проведе на небі в Новому Єрусалимі. Наприкінці тисячоліття він опуститься з неба на землю, гріх і грішники будуть знищені, а земля знову перетворена і стане ще краще, ніж коли вона була створена. Після цього все нові стосунки припиняться.

11. На відміну від так званого обрядового закону, який буде не потрібен більше, моральні заповіді та суботній день усю вічність не втратить свого значення.

 

   Після гріхопадіння людина втратила свою невинність та чистоту. Вона став гріховною за своєю природою.

   «Немає праведного жодного... бо всі згрішили і позбавлені слави Божої» (Рим 3.10,23).

 

   Але план порятунку людини від гріха та її наслідків було відкрито людині відразу після падіння і потім багато разів повторювався.

   «Він (Христос) буде уражати тебе (сатану) в голову» (Бут 3.15).

   План порятунку (або Добра Звістка, або Євангеліє) є СИЛА («динаміс») БОЖА для порятунку віруючих (Рим 1.16-17).

 

   Завдання Євангелія:

1. Врятувати людину від гріха (Матв 1.21). «Кров Ісуса Христа… очищає нас від всякого гріха» (1 Івана 1.7).

Єдиний гріх, який не прощається - це блюзнірство на Святого Духа, тобто нехтування Ним (Матв 12.32).

2. Дати грішникові прощення.

 «Якщо сповідуємо наші гріхи, то Він, вірний і праведний, ПРОБАЧЕ нам гріхи наші і очистить нас від всякої неправди» (1 Івана 1.9).

3. Вписати Закон Божий у серце і відродити в ньому ЛЮБОВ до нього та бажання виконувати його.

4. ДАТИ СИЛУ виконувати волю Божу і протистояти спокусам.

«Нехай дасть вам, за багатством слави Його, міцно утвердитися духом Його» (Єфес 3.16).

 

   План сатани полягає в тому, щоб ВВЕСТИ ЛЮДИНУ У ГРІХ через порушення Закону.

   План Христа - допомогти людині дотримуватися закону (не грішити) через віру.

«Сила Божа на спасіння кожному віруючому» (Рим 1.16).

«Праведний вірою буде жити» (ст.17).

 

   Вчити, що людина після звернення не зобов'язана дотримуватися Закону - значить перетворювати Євангеліє (тобто перекручувати, перешкоджати - Гал 4.7).

«Іди і надалі не гріши» (Іван 8.11).

«Отже, ми знищуємо закон вірою? НІЯК; але закон СТВЕРДЖУЄМО» (Рим 3.31).

 

   Справжні християни дотримувалися і будуть дотримуватися Закону Божого (Об'явл 14.12).

 

   Є лише одне Євангеліє та один Спаситель.

   Усі врятовані в кінці побачать це.

Комментариев нет:

Отправить комментарий