вторник, 27 декабря 2022 г.

БЛАГОРОДНА ПРАЦЯ

 






!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

1 Тим 3.1 - «Вірне слово: якщо хто єпископства бажає, доброго діла бажає»

Єр 45.5 - «А ти просиш собі великого: не проси»

Як 3.1-2 - «Не багато з вас робіться вчителями, знаючи, що ми піддамося великому засудженню, бо всі ми багато грішимо»

 

   У служінні духовного керівника християнської церкви прагненню влади і кар'єри МІСЦЯ БУТИ НЕ МОЖЕ. Не людина повинна шукати місця, а місце людину, адже Сам Бог, який створив людину, найкраще знає її здібності і таланти.

   Корислива людина не може займати відповідальну посаду в церкві. Текст «1 Тим 3.1» був написаний у I столітті, коли гнали церкву і насамперед єпископів (тобто пресвітерів або пастирів, це те саме), тому ніхто тоді «єпископства», тобто керівництва, не бажав. Більше того, навіть бути християнином у тому й у двох наступних століттях був небезпечним з першого ж дня, тому в церкві відразу після смерті апостолів були лише справді віруючі та принципові, а не випадкові люди.

   Зазвичай духовне служіння не приносить почестей, а, навпаки, відповідальність та проблеми (на відміну від служителів державних церков, адже ці церкви відступили від істини для добрих стосунків із владою, мова не про них). Терпіння і праця - ось щоденні обставини життя керівника церкви, глави громади і особливо того, хто займає високу посаду.

   Необхідно зрозуміти, що привілей - не пост керівника, А САМО СЛУЖIННЯ БОГУ в цій або будь-якій іншій якості!

 

   Єремія, говорячи про «велике», застерігає Варуха не від честолюбства як такого, а від «великого для себе» (його спонукальних причин - Єр 45.4-5).

   Ісус навчав, що керівник - не пан, а слуга інших (Марк 10.42-44). Він також може постраждати за інших, як і Христос - Глава Церкви (Марк 10.33-34). Але учні Його натомість хотіли славу - почесний вінець замість тернового (вірш 37). Тоді Христос нагадав їм про Свою місію та відповідальність: «Чи можете пити чашу, яку Я п'ю?» (вірш 38). Він сказав, що керують ті, «кому призначено» (вірш 40), тобто ТІ, ЯКІ САМИ СЕБЕ ПРИГОТУВАЛИ ДО ТОГО, ЩОБ БУТИ СЛУГАМИ, ЯК І ХРИСТОС (Марк 10.45, Лука 22.27).

   Пам'ятайте, що честолюбство - корінь всіх лих і початок гріха у всесвіті (Люцифер, який побажав бути як Бог і став дияволом і сатаною).

 

   Саме гріх зажадав хресної смерті Христа.

   Тому що ми, діти Адама, хотіли стати більшими, Він став малим.

   Тому, що ми не хотіли принижуватися, Він принизився.

   Тому, що ми хотіли панувати, Він став слугою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий