четверг, 9 ноября 2023 г.

ВСТУП

 






************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

ЗМIСТ

 

1. Анотація

2. Вступ

3. Субота - пам'ятник творіння

    3.1. Картина творіння: сила та авторитет Слова Божого

    3.2. Сьомий день - «круглий друк» на творінні

4. Субота та Голгофський хрест

    4.1. Що таке «мікдаш»?

    4.2. Події творіння та страсного тижня

5. Субота та наука

    5.1. Творчий тиждень

    5.2. Інформація про інші світи та перебіг часу у всесвіті

6. Субота - вічне знамення

    6.1. Друк Божий - знак вірності

    6.2. Субота у вічності

7. Історія суботи

    7.1. Вічний Божий Закон; субота у всесвіті від початку

    7.2. Субота у допотопний час

    7.3. Субота при Авраамі

    7.4. Синайський завіт

    7.5. Зневажання суботи в Ізраїлі

    7.6. Перше збирання Ізраїлю та субота; субота між Старим та Новим Завітом

    7.7. Ставлення Ісуса до суботи

    7.8. Субота у перші століття після хреста

    7.9. Субота до трихангельської звістки

    7.10. «Відновлення руїн»

8. Принципи дотримання суботи

    8.1. Звичайні відносини; знамення спокою та день спілкування

    8.2. Добро

    8.3. «Субота для людини»: Ісус та фарисейське вчення про суботу

    8.4. Не буква, а дух заповіді

9. Зміна суботи

    9.1. Біблія та перший день тижня

    9.2. «Таємниця беззаконня» у дії: ворожнеча сатани проти суботи до Костянтина

    9.3. Безбожний акт звіра

           9.3.1. Указ Костянтина Великого

           9.3.2. Лаодикійський акт; «горді та блюзнерські слова»

    9.4. Друк звіра

    9.5. Попередження трьох ангелів

           9.5.1. Вклоніться Творцю!

           9.5.2. Впав Вавилон!

           9.5.3. «Терпіння святих»

    9.6. Образ звіра

           9.6.1. Як «земля допомогла жінці»

           9.6.2. Зовнішність другого звіра; неділя та протестанти

           9.6.3. Свобода совісті під загрозою

           9.6.4. Книга Естер і останній час

10. Відповіді опонентам

      10.1. Два закони; мапа №1

      10.2. Закон для юдеїв та еллінів

      10.3. Закон у Старому Завіті

       10.4. Закон після хреста

       10.5. Що Бог «прибив до хреста»?

       10.6. Що означає «кінець закону - Христос»?

       10.7. Інші «докази»

       10.8. Дві крайності

       10.9. Тож до чого ж дискусія про скасування закону?

11. Короткі висновки

12. Список літератури, що рекомендується

 

 

 

 

1. Анотація

  

   Ця робота має на меті розкрити таке важливе та суперечливе питання, як святість сьомого дня тижня - суботнього дня. Ця робота, безумовно, є недосконалою, проте питання розглядається з різних сторін.

   Третій розділ містить у собі підтвердження того, що світ був створений, а не «поступово розвивався», і пояснює сенс суботи Господньої як пам'ятника Його творчої сили.

   Четвертий розділ поставив за мету пов'язати воєдино спокутувальну жертву Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа і суботній день як символ спокути та освячення, а також показати, що щиро віруючі в смерть і воскресіння Агнця Божого, закланого за гріх світу, душі завжди будуть з благоговінням святити цей день.

   П'ятий розділ відповідає на такі питання: як виглядають і за якими законами живуть інші

світи, який біблійний погляд на теорію відносності Ейнштейна і чому дорівнює творчий день у першому розділі книги Буття. На всі ці проблеми відповідає четверта заповідь та свідчення самого Ісуса.

   Про суботу як про вічне знамення (друк) оповідає шостий розділ.

   Сьомий розділ дозволить нам простежити, як дотримувався суботній день протягом

старозавітного часу, перед першим пришестям Христа, як ставився до суботи Христос, апостоли, християни всіх віків і теперішній залишок церкви.

   У восьмому розділі ясно і зрозуміло на підставі текстів з Біблії показано, як потрібно правильно святити цей день, не опоганюючи і не обтяжуючи його зайвими заборонами.

   Якщо субота - святий день, то чому ж християни святкують день недільний? Про те, як була попрана, зневажається і буде зневажена субота, ви дізнаєтеся з дев'ятого розділу.

   Нарешті, у десятому розділі прокоментовано твердження опонентів про те, що «Христос скасував Десять заповідей», розбір їхніх «біблейських» аргументів, а також їхня справжня мета, або спрямованість.

   Ці розділи слід читати уважно, неупереджено, щоразу просячи у Бога освіти в молитві.

   Бажаю вам успіху у пізнанні Бога та Біблії!

 

 


2.Вступ

 

                                                                               Милосердний Творець після шести днів

                                                                            створення світу почив у сьомий день

                                                                            і встановив суботній спокій для всіх

                                                                            людей як пам'ятник створення. Четверта

                                                                            заповідь незмінного закону Божого вимагає

                                                                            дотримання сьомого дня - суботи - як

                                                                            дня спокою, богопоклоніння та служіння в

                                                                            відповідно до вчення та прикладу Ісуса

                                                                            Христа - Пана суботи. Субота - це

                                                                            день радісного спілкування з Богом і друг з

                                                                            другом. Це символ нашої спокути в

                                                                            Христі, знак нашого освячення, нашої

                                                                            вірності та передчуття нашого вічного

                                                                            майбутнього життя у Царстві Божому. Субота є

                                                                            постійне Боже знамення вічного завіту

                                                                            між Ним та Його народом. Радісне

                                                                            проведення цього святого часу з вечора

                                                                            до вечора, від заходу до заходу сонця є

                                                                            урочистий спогад створеної Богом творчості

                                                                            та спокутування.

                                                                                                Віровчення церкви АСД

                                                                                                (Основні положення), п.19

 

   Подивіться навколо, яка сьогодні плутанина панує у духовному світі! Філософські системи, що прийшли з усіх століть, суперечать одна одній, вилилися сьогодні в існування тисяч ідеологій і мільйонів світоглядів. Ось до чого призвів відступ від Бога на зорі людства! Люди та їхні групи так по-різному відповідають на запитання, в чому сенс життя, що є добро і зло, звідки узявся всесвіт, як виглядає Бог, і (навіть таке питання) чи існує Він чи Його немає. Змінюючи одна одну, йдуть на задній план як системи світобудови, так і норми моралі. Десять заповідей Божих уже давно не є єдиним мірилом моральності та поведінки людей. Навіть у християнському світі ці заповіді забуті чи дотримуються формально. Кажуть: «Не роби собі кумира і ніякого зображення» і при цьому поклоняються статуям та образам, які нібито є «образом Бога невидимого» (Вих 20.4-5, Іван 1.18, Повтор 4.15-16, Дії 17.24-29). Кажуть: «не вбивай» і при цьому утискають, залякують, а іноді й фізично усувають (як у середні віки) інакомислячих (Вих 20.13, Дан 7.25, Об'явл 13.7). Кажуть: «Полюби ближнього» та «полюби Бога», що є основою Десяти заповідей (Матв 22.36-40), і при цьому люблять лише себе. Але ось заповідь, що повалена на землю, потоптана безбожними ногами і принижена більше за всіх інших (Єз 22.26):

   «Пам'ятай день суботній, щоб святити його. Шість днів працюй і роби всякі діла твої; а день сьомий - субота Господу Богу твому: не роби в нього жодного діла ні ти, ні син твій, ні дочка твоя, ні раб твій, ні рабиня твоя, ні худоба, ні пришлець, що в оселі твоїй. Бо в шість днів створив Господь небо та землю, море та все, що в них, а в день сьомий спочив. Тому благословив Господь суботній день і освятив його.

                                                                                                            (Вих 20.8-11)

   Цей текст із Біблії не випадково виділено. Це слова, які Сам Бог сказав і написав, передав Мойсеєві і наказав написати в книгу (Вих 20.1-18, 34.1). Це слова, які написані на скрижалях, копія яких знаходиться у святині на землі, а оригінал на небі (Вих 25.16, Об'явл 11.19). Нехай кожен, хто читає цей текст, зазнає священного трепету перед ним!

   Можливо, ви ніколи не читали цей текст у Біблії. Можливо, ви читали і не надавали йому значення. Будь ласка, зробіть це зараз! Важко і навіть неможливо викрити вашого покірного слугу в нечесності, тому що він ґрунтується на Біблії і лише на Біблії, наводячи для наочності факти з життя. І, коли прочитаєте, нехай допоможе вам Бог зробити вибір: слідувати Біблії або дотримуватися традицій, служити Богу або служити людям, підкорятися Господу або підкорятися духовенству.

 

                                                                                 №32

                                                                              Слово Боже нехай буде мірилом тобі

                                                                              Усіх вчинків, всього життя твого,

                                                                              Маяком променистим серед бур та скорбот,

                                                                              Другом вірним на грішній землі.

                                                                                     Лише на Христа в Слові Божому дивись,

                                                                                     Щодня, о друг мій, Слово Боже читай.

                                                                                                                               Є.Ш.

Комментариев нет:

Отправить комментарий